Selecteer een pagina

Een compliment naar aanleiding van een foto voelt normaliter best fijn, het streelt je ego. Je voelt, dat je niet bent vergeten, het complimenteert je, dat je zelfs na je 50e er fantastisch uitziet. Schijn bedriegt, want is het niet, dat deze foto twee jaar geleden, is genomen op t dieptepunt van mijn leven. Ik wist van voren echt niet meer, dat ik van achteren leefde. Ik kreeg van anderen te pas en onpas te horen, dat t altijd erger kon in het leven. Vervolgens luisterde ik uit beleefdheid, hoe erg hun eigen leven was of dat van anderen. Maar jouw verhaal word op dat ogenblik even voor je ogen weggepoetst. Mensen die zich jaren hebben voorgedaan als “echte” vrienden, bleken opeens geen vrienden. Volle agenda’s maakte plaats voor leegte en jarenlang ziek in bed vertoeven. Kwam ik even opgemaakt buiten, kreeg ik bij voorbaat al te horen: ,, gaat goed hé, met je. Fantastisch, dat mensen zo heerlijk tactisch hun mening kunnen ventileren, alsof ze je iedere minuut van de dag spreken. Ik ging er maar niet meer tegenin. Het mensdom toonde mij om naar binnen te gaan, in stilte. Dus je begrijpt, de buitenkant weerspiegelde totaal niet met hoe ik me van binnen voelde. Iedere dag voelde voor mij aan, als een neerwaartse spiraal, een draaikolk waarin ik alle kanten opging in een bijna opgegeven strijd. De onzin die ik van anderen moest aanhoren, was niet mis en was soms net, dat extra duwtje in de rug de afgrond in.

Het zou zo mooi zijn, als we onszelf leren, dat fouten maken is toegestaan, ziek zijn mag en van jongs af aan onze kinderen leren, dat falen hoort bij het leven. Hoe goed bedoeld commentaar ook vaak is, soms is het gewoon fijner niets te zeggen, gewoon een stilte in te lassen en begrip op te brengen en te luisteren naar het verdriet van een ander. Sla een arm om diegene heen, die het op dat ogenblik niet meer ziet zitten.

Geloof me, het tij kan zomaar keren, net op het punt, dat je voelt, dat je leven aan een zijden draadje hangt. Ongelooflijke hoogtepunten kunnen in luttele seconden veranderen in diepe dalen, maar zeker ook andersom. Net wanneer je denkt, dat het leven niet erger kan uitpakken, verandert zomaar ineens je leven in het meest sprankelende bijzondere jaar ooit. Laat ik duidelijk zijn, dat mijn gezin 24/7 voor me heeft klaargestaan. Ik ongelooflijk dankbaar ben voor hen in m’n leven. Toentertijd had ik iemand nodig, die m’n verhaal wilde aanhoren en geen oordeel gaf op mijn leven. Ik had t geluk, dat ik werd gezien. Mensen hebben zich over mij ontfermd zelfs op de momenten, dat ik niet de allerleukste was. Zelfs met m’n oudste had ik intens mooie diepgaande gesprekken, waardoor onze band enorm is versterkt. Het hoort zo te zijn, dat een ouder zorgt voor zijn kind, maar als op dat ogenblik je erachter komt, dat je zoon een wijsheid van een zeer oude ziel bij zich draagt, kun je niets anders doen, dan aandachtig luisteren en z’n raad opvolgen.

De werkelijke reden dat ik dit schrijf is, omdat vandaag de dag, ontzettend veel mensen met hun ziel onder hun arm lopen. Hoe vaak denken we, dat het geweldig goed gaat met iemand, terwijl het uiterlijk, louter schone schijn is. Kun je aan iemands uiterlijk zien of het goed gaat met diegene. Kun je dat zien aan mijn foto!!!!! We willen vooral niet zien hoe de ander zich van binnen voelt. Mijn ervaring leert mij, dat men niet durft te vragen wat er aan de hand is, maar wel graag zijn/haar mening ventileert. Daarop kan iedere prikkel er één teveel zijn. Ieder commentaar gaat dan door merg en been.

Mijn kijk op mezelf en op de wereld is 180 graden veranderd. Door de idiote regels van de afgelopen jaren, is er een scheur ontstaan in ons bestaan, verdeeldheid gecreëerd in diverse families, zijn vriendschappen langzaamaan dood gebloed en liggen mensen diep van binnen compleet in gruzelementen. Dan hebben we het nog niet eens over de mensen die straks erachter gaan komen, door onze fijne regering compleet te zijn mis- en gebruikt. Hun hart zal gaan breken. Kwetsbaar opstellen en toegeven dat het niet goed gaat, mag vaak niet in onze maatschappij. Het laten zien van je kwetsbare kant, staat voor veel mensen gelijk aan falen of zwak zijn. Voor iedereen die NU zo zwaar zit wil ik juist zeggen: laat je niet gek maken!! Het getuigt van ongelooflijk veel kracht, moed en lef hiervoor uit te durven komen. Door de verharding, het egoïsme en het oordelen is tegenwoordig de saamhorigheid ver te zoeken. Voor deze mensen…. er is hoop!!!

Ikzelf ben een waanzinnig avontuur aangegaan. Dagelijks werk ik aan mezelf en belicht ik keer op keer mijn schaduwzijde. Hierdoor ben ik getransformeerd in een mooier, liefdevoller en krachtiger mens. Ik pak alles anders aan, bekijk t leven vanuit een andere hoek en ga nu alleen nog maar voor kwaliteit. Ik zeg vaker nee om mezelf te beschermen en ja tegen fijne mensen. Hierdoor kan ik er nu zijn voor anderen, maar bovenal voor mezelf. Ik heb geleerd van mezelf te houden. Iets wat mij en m’n zusje niet is geleerd. Niet om mijn ouders af te vallen, want ook zij hebben dit van hun kant nooit geleerd. Zie mijn terugval als m’n grootste geschenk. Mijn vijand als mijn grootste uitdaging. Maar waar ik het meeste van geniet is, dat ik er liefdevol kan zijn voor anderen. Nee, niet voor m’n eigen gewin, niet voor m’n eigen ego…. Absoluut niet. Ik weet als geen ander hoe extreem eenzaam je kunt zijn, als je in de put zit en alles in het leven uitzichtloos blijkt. Ik heb mogen ervaren, hoe fijn het aanvoelt als iemand er non stop voor je is. Te leunen op een ander, terwijl je zelf nauwelijks kunt staan.

Ik ben de langste weg aangegaan, namelijk die vanuit het hoofd naar het ❤️.

Mijn voornemens zijn omgeslagen. Ik durf open te staan voor het verdriet en de pijn van een ander. Door het mooie plaatje heen durven kijken om de echtheid van de mens te zien. Ik ben er nog niet, maar durf nu te zeggen, dat ik krachtiger en sterker ben dan voorheen. Ik geef het stokje straks door om zo de wereld iedere dag een beetje mooier te maken. De aarde zal weer gaan stralen zoals t bedoeld is vanuit de kern.

DIT IS WIE IK BEN ….. 💖

 

Copyright: © 2023 Toestemming tot gehele of gedeeltelijk herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.