Selecteer een pagina

De donker schuin gedrukte teksten zijn quotes van Pim Fortuyn, de man die Nederland wakker schudde…. ‘At your service’.

Luister verder:

 

6 mei 2002. Nederland werd opgeschrikt door de laffe aanval op Pim Fortuyn. “Dat Oranje Nederland sinds die dag naar de verdommenis is gegaan”, blijft een feit. Zoals Pim zei: ,,ze kunnen me van de wereld rammen, maar mijn ideeën blijven bestaan”. En zo geschiedde. Want lieve strijdvaardige Pim, U stond “achter en naast” het volk en niet zoals dit kabinet ” ver boven” het volk en U “ging altijd uit van het haalbare en niet van het denkbare”.  Bovendien stak U uw meningen niet onder stoelen of banken en benoemde het beestje bij de naam. Tactisch gaf U aan, dat “Nederland wel behoorlijk druk was en in Uw ogen, zelfs een beetje te druk”. Nou lieve Pim, ik kan U vertellen, het leed is geschied. Er vindt nu een heuse omvolking, plaats. Exact waar U en zelfs mijn lieve opa mij in m’n kinderjaren al voor heeft gewaarschuwd.

Broeikaspraatjes

U wilde Nederland weer leefbaar maken, dus richtte U “Leefbaar Nederland” op. Leefbaar is het allerminst en Nederland is Nederland niet meer, maar verandert in een goed werkende BV. Ik durf te concluderen, dat sinds uw overlijden het een geweldige teringzooi is geworden in ons overbevolkte Nederland. Excuse me for my Language, maar mooier met het corrupte zooitje in Den-Haag kan ik het niet maken. Ik vraag me oprecht af hoe U tegen dit toneelstuk zou hebben aangekeken. Ongetwijfeld zou u zich in uw graf hebben omgedraaid om vervolgens aan hartfalen of een bloedprop te komen overlijden. Normaliter zou de oprukkende klimaat-stress U een PLOTS oprukkende turbokanker hebben bezorgd. En ver uw tijd vooruit kwam u tot de slotsom dat: “een milieuprobleem, dat bestaat helemaal niet in Nederland”. U “geloofde absoluut niet in die broeikaspraatjes” van het kabinet en terecht “maakten deze U letterlijk ziek”.

Premier Thierry

Zo afschuwelijk abrupt als U uit het leven werd gerukt, zo spontaan kwam jaren later vanuit onverwachtse hoek een nieuwe volksvertegenwoordiger…De jonge rebelse zeer welbespraakte intelligente Thierry Baudet. Toeval wil dat hij er dezelfde denkwijze op nahoudt. Net als U stond, staat ook Thierry al jaren z’n mannetje en net als U toentertijd gedemoniseerd werd door de heer Kok, krijgt Baudet de demoniserende klappen te verduren van bijna het gehele kabinet. Ook “al wordt Thierry geen premier”, demissionair minister Rutte, “dan is hij het toch”, zou Pim hebben gezegd!!!!

It’s a bloody shame

Vandaag schoot er na het paraplu incident van alles door mij heen….Deze dag had, net als in uw geval, als een zwarte bladzijde uit de geschiedenis kunnen eindigen. Ach beste Pim, gelukkig heeft prinses Beatrix uit diep respect en eerbetoon haar trouwe knol vernoemd naar Volkert van der Graaf. Menig mens moet toen gedacht hebben dat prinses Beatrix van haar op hol geslagen paard moet zijn gedonderd. “It’s a bloody shame”, en een trap na aan al uw dierbare nabestaanden. Maar goed beste Pim, gelukkig komt Thierry er met wat kleerscheuren vanaf en “heeft hij er nog steeds zin an“.geeft niet op en is nog steeds “At your service” 

Linkse oranje paraplu

In mijn ogen moet de gehele politiek op de schop, het behoeft “een gehele turn around”. Want U vertelde: “wie verandering wil in dit land, zal in beweging moeten komen”…..en lieve Pim, ik kan u verklappen: dit gebeurt volop. Want beste leden van dit corrupte kabinet, vanuit de linkse oranje paraplu meppende hoek kan men klappen uitdelen wat men maar wilt, maar de Nederlander pikt het niet meer…..Daar waar U Pim er eerst alleen voor stond, begint nu ook het volk massaal op te staan. “It’s a bloody shame” wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd. Ik schrijf dit omdat ik net als U soms ook een driftig persoontje ben. “Het lukt mij nog altijd niet m’n emoties te beheersen”. Maar één ding kan ik U zeggen, zowel ik als vele wakkere Nederlanders zijn veranderd in zeer strijdvaardige mensen. U zei heel stellig, “Ik ben er niet voor de bankzitters, voor de mensen achter de geraniums. Ik ben er vóór de mensen die iets van hun leven willen maken”. Die zeggen “kan niet bestaat niet”!!! Dus ondanks de laffe aanval op Thierry steunen we hem en zeggen we …..”we hebben er zin an and at your service”

Oja lieve Pim, mocht u mijn opa tegen het lijf lopen, dan stel ik voor gezellig een jenever met hem te gaan drinken….jullie zouden het zeer goed kunnen vinden samen…..

 

WIL JE OP MIJN ARTIKEL REAGEREN, SCROLL DAN NAAR BENEDEN ⬇️

OVERZICHT EERDER GESCHREVEN ARTIKELEN.

Photo: https://unsplash.com/@matyasprochy

Copyright: © 2023 Toestemming tot gehele of gedeeltelijk herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven